Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vydírání na sociálních sítích

MLADOBOLESLAVSKO – Nezletilou dívku muž nutil posílat intimní fotografie. 

Nepostradatelnou součástí dnešního života je internet a sociální sítě. Elektronická komunikace se stala především u mladých lidí nezbytnou součástí každodenního života. V té souvislosti však v online prostředí přibývá případů sexuálního obtěžování, nátlaku a vydírání dětí a mladistvých.

Mladoboleslavští kriminalisté se v současné době zabývají případem, kdy si zatím neznámý pachatel prostřednictvím komunikační služby Instagram vytvořil falešných účet, ze kterého během měsíce října obtěžoval a vydíral nezletilou dívku z Mladé Boleslavi. Ta mu ze strachu požadované intimní fotografie zaslala.

Pokud vás kdekoliv na internetu nebo prostřednictvím sociálních sítí kontaktuje neznámá osoba, nikdy nereagujte na výzvy s nevhodným obsahem, nezasílejte v žádném případě své intimní a choulostivé fotografie nebo videa cizím osobám, ale ani svým přátelům. Tyto materiály mohou být velmi snadno zneužity a použity proti vám.

Jsi oběť? Řekni si o pomoc. Nahlaš to! Celoevropská kampaň #SayNo!: VIDEO v českém jazyce naleznete ZDE>

Dalším projektem Policie České republiky je "Tvoje cesta onlinem", jedná se o preventivní projekt, jehož cílem je ukázat dětem na vybraných případech způsoby, jakým internetoví predátoři oslovují své potenciální oběti, jak s nimi manipulují a jakých veřejně dostupných informací využívají.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
26. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem