Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vydíral a zbraní ohrožoval bývalou přítelkyni

CHEBSKO – Nyní mu hrozí až čtyřleté vězení. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže z Františkových Lázní, kterého obvinili ze spáchání přečinů vydírání a nebezpečného vyhrožování.

Mladík měl totiž na začátku prosince minulého roku telefonicky hovořit se svojí bývalou přítelkyní, které uvedl, že pokud se nebude řídit tím, co ji řekne, tak na sociálních sítích zveřejní videonahrávku s erotickou tématikou. Tu si měl muž pořídit ještě v době, kdy byla dvacetiletá žena jeho přítelkyní a právě ona měla ve videonahrávce figurovat. Dále ji měl uvést, že pokud se s ním setká v jednom z penzionů na Chebsku, tak videonahrávku smaže.

Ze strachu, že bude videonahrávka zveřejněna, se dvacetiletá žena společně se svojí třiadvacetiletou kamarádkou za mužem vydala. Když se setkali, tak mezi nimi ale došlo k hádce, protože muž měl odmítat nahrávku smazat. Následně měl jít do kuchyně, vzít nůž a ten dát do ruky dvacetileté ženě s tím, že mu má ublížit. Ta to měla odmítnout a nůž upustit. Tím ale vše neskončilo, protože poté muž přišel se sečnou zbraní a začal ohrožovat třiadvacetiletou ženu. Po té chtěl, aby byt okamžitě opustila. Žena se ale útočníka nezalekla. Měla totiž chytit sečnou zbraň a druhou rukou dvacetiletého muže, kterému nařídila, aby zbraň pustil. Ten po chvilce tak učinil. Vzápětí ale muž uchopil v oblasti krku bývalou přítelkyni, která se měla uhodit o zeď a ztratit vědomí. Po chvilce se měla žena probrat a společně se svou kamarádkou byt opustit.

Obě ženy poté vyhledaly lékařské ošetření v nemocnici. Dvacetiletá žena byla v nemocnici hospitalizována a následně jí byla vystavena pracovní neschopnost.

Muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

prap. Jakub Kopřiva
19. 3. 2019

vytisknout  e-mailem