Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vydíral a vyhrožoval

VSETÍNSKO: Mladík chtěl po muži peníze, které mu nedlužil.  

Dvaadvacetiletý mladík vyhrožoval jedenačtyřicetiletému muži ze Vsetínska únosem dítětem a ublížením na zdraví, pokud mu nevrátí 40 000 korun, které mu ve skutečnosti vůbec nedlužil. Za vydírání hrozí mladíkovi až čtyřletý trest odnětí svobody.
 
Dvaadvacetiletý muž ze Vsetína má nemalé dluhy, a jelikož je nezaměstnaný a vydělává si jen na příležitostných brigádách, tak nemá dluhy z čeho splácet. Letos na jaře oslovil svého jedenačtyřicetiletého příbuzného a chtěl po něm, aby mu vystavil fiktivní faktury na zboží. To muž odmítl, ale přislíbil mu, že by mu časem mohl nějaké peníze půjčit. Mladík muži poté vyčítal, že s jeho pomocí počítal, myslel si, že splatí část dluhů a pak mu z ničeho nic řekl, že mu dluží částku 30 000 korun. Následně ho několikrát telefonicky kontaktoval a stále opakoval, že mu dluží peníze, což samozřejmě nebyla pravda. Koncem června přišel mladík za mužem do firmy, kde pracuje v doprovodu statného stodvacetikilového muže a opět požadoval peníze. Když mu muž odvětil, že mu žádné finance nedluží, tak mu mladík řekl, že teď ho to bude stát o 10 tisíc více, tedy 40 000 korun, přičemž mu vyhrožoval ublížením na zdraví a mimo to vyhrožoval, že unese jeho malé dítě. Jelikož měl vydíraný muž obavy o zdraví nejenom svoje, ale i zbytku rodiny, šel a oznámil vše na policii.  
 
Mladíka zadrželi kriminalisté včera dopoledne. Dnes si převzal z rukou kriminalisty záznam o sdělení podezření z tr. činu vydírání.  
 
 

5. srpna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem