Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vydělávala bez oprávnění

TEPLICKO - Žena prodávala na internetu nové věci, neměla ale živnostenské oprávnění... 

Vydělávala bez oprávnění

     Na problémy si zadělala 42letá žena, kterou kriminalisté obvinili z přečinu neoprávněného podnikání. Je podezřelá, že po dobu přibližně tří a půl let převážně prostřednictvím internetu nabízela k prodeji a následně prodávala za účelem dosažení zisku oblečení, drogistické zboží, sladkosti a další věci.

     Ty nakupovala porůznu ve slevových akcích u nás i v zahraničí a s menší přirážkou je pak prodávala. Tuto činnost, za kterou získávala finanční prostředky, vykonávala v rozporu se zákonem bez platného živnostenského oprávnění. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, mohla by strávit až dva roky ve vězení.

Krádež kabelu

     Nejméně čtyřicetitisícovou škodu způsobil neznámý zloděj, který poblíž Oseku kradl na železnici. Lapka odcizil asi dvě stě metrů kabelu trakčního vedení, policisté případ prověřují jako zločin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až osmileté vězení.

Řídil pod vlivem alkoholu

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý dvacetiletý muž, kterého v Trnovanech zastavila hlídka strážníků městské policie. Sedl si za volant, i když před jízdou požil alkohol, přivolaní policisté mu naměřili přes 1,3 promile alkoholu v dechu. Muž strávil noc v cele a po vystřízlivění si převzal sdělení podezření z přečinu, za který by ho mohl soudce poslat až na rok za mříže.

Vykradená garáž

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do garáže. Odnesl si kola z lehkých slitin, prodlužovací kabel a zvedák na auto, celková škoda byla vyčíslena na patnáct tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže.

18. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem