Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vydávaly se za své sestry

Dívky, které utekly z výchovného ústavu, policistům lhaly. Vydávaly se za své sestry.  

        Hlídka policistů oddělení železniční policie a doprovodu vlaků Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje vykonávala včera službu mimo jiné ve vlaku, který jezdí ze Slovenska  do Prahy . Při procházení jednotlivých vagonů rychlíku si policisté všimli dvojice velmi mladých dívek. Bylo kolem půlnoci, takže se jim moc nepozdávalo, že dívky cestují samy, natož v takové noční době. Oslovili je. Jedna ze slečen uvedla, že má 14 let, druhá pak 15 let. Ani jedna neměla u sebe žádný doklad totožnosti. Policisté je i proto předvedli na oddělení.
 
     Obě dívky policistům sdělily svá data narození i další údaje potřebné k ověření totožnosti. Dalo by se říci, že až moc ochotně a rychle. Hlídka tak zvolila pro jistotu ještě jednu cestu, jak zjistit, zda děvčata nelžou. Policisté se spojili s kolegy z Karvinska a požádali je o spolupráci. Policisté z příslušné služebny zajeli do místa bydliště jedné z dívenek a zeptali se tatínka, zda nemá náhodou dceru (uvedeného jména) doma. Otec jim bez otálení sdělil, že je doma a proč se vlastně ptají. Vše vyšlo najevo.
 
     Policisté v Ostravě tak přijali od kolegů z obvodního oddělení informaci, že dívka na služebně se s největší pravděpodobností vydává za svou sestru. Bylo hned zřejmé, že znala a ochotně nadiktovala „své“ osobní údaje. Policisté se na základě zjištěných informací začali obou dívek dále vyptávat a nakonec jim sdělili, co vědí. Děvčata již dále nezapírala. Obě se přiznaly, že se vydávají za své sestry (i druhá totiž má sestru). A proč lhaly? Utekly v neděli z výchovného ústavu a dětského domova na severní Moravě…
 
     Pro obě 15leté dívky výlet skončil. Policisté vyrozuměli pracovníky ústavu a orgánu sociální péče o děti a předali je zaměstnancům ostravského střediska výchovné péče.
 
                       
                                                             por. Mgr. Soňa Štětínská

vytisknout  e-mailem