Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vydávala se za hodnou paní či archivářku

NÁCHODSKO – Seniorům říkala báchorky a šacovala bundy. 

Z majetkové trestné činnosti, páchané na seniorech, se bude muset zodpovídat 60letá žena z Náchoda. A bez zajímavosti rozhodně není informace, že tato žena byla v polovině října 2017 za obdobné skutky odsouzena trutnovským soudem k 30 měsíčnímu nepodmíněnému odnětí svobody. Jenže, ještě dřív, než stačila nastoupit do vězení, už si vyslechla obvinění z dalších dvou podobných skutků, tentokrát na Náchodsku.

Náchodští policisté ji na základě provedeného šetření viní z toho, že ve dnech 14. a 16. 12. 2017 obelhala dva seniory, kterým se pod záminkami vloudila do bytu a odcizila jim peníze v hodnotě 500 respektive 3.000 korun.

Nejprve namluvila 85 pánovi, že zpracovává historii náchodského sportu a nechala se pozvat dál.  V nestřeženém okamžiku prošacovala oblečení v předsíni a z nalezené peněženky odcizila 500 korun. Podruhé si vymyslela, že seniorova švagrová si zapomněla někde tašku a zatímco 75letý muž na ni hledal telefonní číslo, opět prohledala jeho oblečení, ve kterém našla peněženku s třemi tisíci.

Jenže tentokrát měla smůlu, senior ji při šmejdění přistihl. S nenapravitelnou lhářkou tedy zahájili náchodští kriminalisté trestní řízení pro přečiny porušování domovní svobody a krádež. A s přihlédnutím k ženině předchozím deliktům jí nyní navíc hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
21. 12. 2017 v 15:00

vytisknout  e-mailem