Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vydával se za zedníka

LIBEREC - Okradl stařenku o peníze a cennosti. 

Včera dopoledne okradl 75 letou stařenku podvodník, který se vydával za zedníka. Přišel za ní s tím, že jsou v domě vlhké zdi a že jde toto zdivo odstranit. V domě bylo shodou okolností zdivo vlhké, a tak to ženě nepřišlo ani divné. Když "zedník" vstoupil do bytu, sdělil ženě, aby šla do vedlejší místnosti, aby na ní neprášil, neboť bude vlhkou omítku ze zdí odstraňovat. Žena tedy odešla a "zedník" začal "tukat" do zdi. Mezitím byl ale také velmi aktivní. Prohledal obývací pokoj a vzal ženě téměř čtyři tisíce korun na hotovosti, svatováclavské dukáty a starožitné hodinky.
To ale stařenka zjistila až poté, co muž odešel i s jejími věcmi za třicet tisíc korun. K popisu okradená žena uvedla, že se jednalo o zhruba čtyřicetiletého muže zavalitější postavy, rómské národnosti. Policisté už s popisem pracují a provádějí nezbytná šetření k dopadení podvodníka.

Zároveň varujeme zejména seniory, kteří jsou podvodníky velmi často vyhledávaní, a to z důvodu důvěřivosti. Pokud má někdo pochybnosti o neznámém člověku, který se potřebuje pod nějakou záminkou - byť někdy i velmi věrohodnou - dostat do vašeho bytu, nevpouštějte ho, anebo kontaktujte tísňovou linku 158.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem