Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vydával se za svého bratra

MOSTECKO - Muž řídil bez řidičáku, pod vlivem drog a vydával se za jiného; Mostečan řídil škodovku přes zákaz, jeho kamarád jel za ním v autě kradeném. 

Na filutu za volantem narazili policisté při silniční kontrole na mosteckém sídlišti Zahradní. Muž ve věku 45 let z Litoměřicka řídil osobní vozidlo, aniž by měl řidičské oprávnění. Hlídka u něj provedla test na návykové látky, který byl pozitivní na amfetamin. Motorista se při kontrole i výslechu vydával za svého bratra, který je držitelem řidičského oprávnění. Na základě toxikologického vyšetření, kterému se muž podrobil ve zdravotnickém zařízení, mu policisté obvodního oddělení Most Zahradní sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V cizím autě našel klíčky, s vozem jel za kamarádem, před policisty utekl, kamarád byl schovaný v křoví
Na policejním oddělení skončil 24letý muž z Mostu. Ten o víkendu řídil v obci Nemilkov osobní vozidlo značky Škoda svého otce a to i přesto, že má zákaz řízení. Hlídka muže vypátrala v obci, když byla vyslána operačním důstojníkem k případu odcizeného vozidla.
Mostečan si ten den domluvil sraz se svým kamarádem v Nemilkově, kam on sám s vozidlem Škoda v odpoledních hodinách v neděli dorazil. Jenže si všiml v dáli policejního auta, v obci zastavil a utekl. Těsně za ním na místo přijel jeho kamarád, 35letý muž z Mostu, ve vozidle Ford. To měl odpoledne odcizit  na mosteckém sídlišti Liščí vrch, když údajně našel ve dveřích vozu zapomenuté klíče. Do cizího auta nasedl, chvíli se projížděl po Mostě a okolí a nakonec zamířil do Nemilkova. I on uslyšel policejní sirény. Vozidlo odstavil vedle škodovky a zmizel. Z auta mu vypadl jeho mobilní telefon, který policisté našli na zemi. Při pátrání hlídka objevila 24letého Mostečana ukrytého v křoví. Policisté obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení 35letému Mostečanovi podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci a mladšímu muži podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání za řízení přes platný zákaz. Vozidlo Ford bylo vráceno zpět majiteli nepoškozené.

Most 19. srpna 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem