Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vydával se za bratra

ZLÍNSKO: Policisty nezmátl. 

Zlínští kriminalisté podali státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému čtyřiačtyřicetiletému muži z Brna za spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože minimálně dvakrát řídil osobní vozidlo, přestože to měl od roku 2013 exekučním příkazem zakázáno.

Když v listopadu loňského roku policisté z Vizovic zastavili při běžné silniční kontrole řidiče ve vozidle Škoda Superb, netušili, jak spletitý případ budou nakonec řešit. Muž bez dokladů se zpočátku vydával za svého staršího bratra z Hodonínska, aby se vyhnul trestu za porušení zákona. Netušil ovšem, že jeho bratr má stanovený zákaz řízení stejně jako on.

Policisty se mu ani přesto zmást nepodařilo. Podvod vyšel najevo, když policisté muži z Hodonínska zavolali a zjistili, že ve Vizovicích, kde ho měli zastavit ve vozidle Škoda Superb, v poslední době nebyl a takové vozidlo nevlastní. Sdělil policistům, že toto vozidlo má jeho mladší bratr, s nímž se už delší dobu nestýká a nic o něm neví.

Viník se se k celému podvodu nakonec přiznal s tím, že ho nenapadlo, že by jeho starší bratr mohl mít také zákaz řízení, proto se za něj zkusil vydávat. O řidičský průkaz přišel v exekuci v důsledku neplacení výživného. Muž má v rejstříku trestů celkem sedm záznamů majetkového charakteru. Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

9. ledna 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem