Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výcvik služebních psů

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatelka požádala o poskytnutí:

…. Aktuálních (či nejnovějších) metodik a pokynů policejního prezidenta pro oblast Kriminalistické odorologie, olfaktoriky či výcviku služebních psů, metod identifikace osob pomocí pachových konzerv apod.

Dále pokud možno fotografie, které by mohly být pro účely diplomové práce zveřejněny, myšleno zejména fotky některých služebních psů, při výcviku či pachových pracích (a zároveň i o svolení je v diplomové práci použít, s uvedením původního zdroje), či svolení k využití fotografií z oficiálního Instagramu Policie ČR

Jsem si vědoma toho, že mi nemohou být poskytnuty informace, které podléhají utajení, či které by mohly jakkoliv ohrozit práci Policie ČR, přesto však žádám o poskytnutí jakýchkoliv informací, které je možno poskytnout.

Policie České republiky žadatelce poskytla pokyn policejního prezidenta č. 145/2014, kterým se upravuje činnost služební kynologie, pokyn ředitele ředitelství služby pořádkové policie č. 119/2017, o provádění služební kynologie a pokyn policejního prezidenta č.  313/2017, o pachové identifikaci osob.

K druhé části žádosti bylo žadatelce sděleno, že fotografie zveřejněné na Instagramu Policie České republiky je možné použít při splnění podmínek uvedených v  § 31 odst. 1 zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorského zákona), případně § 89 občanského zákoníku.

pplk. JUDr. Lucie Žárská, 7. 9. 2023

vytisknout  e-mailem