Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výchovu dcery nezvládá

ČESKÁ LÍPA - Může proto skončit ve vězení. 

     Loňský školní rok se nevydařil 14 leté žákyni základní školy na Českolipsku, která chyběla na 524 školních vyučovacích hodinách. Při této vysoké absenci měla navíc 303 hodin neomluvených. Může za to její matka, která na její  školní docházku za celý rok nedohlédla a její lajdáctví  tak pasivně podporovala. Vzhledem k tomu, že byla matka za zanedbávání rodičovských povinností  v minulosti potrestána ve správním řízení a tato sankce žádné zlepšení nepřinesla, začaly se o ní v této souvislosti zajímat orgány činné v trestním řízení. Policisté již ženu obvinili z trestného činu ohrožování výchovy mládeže, za což jí nyní hrozí až dva roky odnětí svobody.

 

Policisté pátrají po nákladním vozidle

     Z areálu autobazaru ve Svárovské ulici v České Lípě zmizel z pondělí na úterý nákladní automobil výrobní značky LIAZ, vyrobený v roce 1990 v základním modrém barevném provedení. Hodnota vozu činí 100 tisíc korun. Policisté nyní po vozidle i jeho novém uživateli pátrají.

 

Krádež mobilního telefonu objasněna

 

     Policisté již znají jméno zloděje, který 16. září v dopoledních hodinách vnikl otevřeným oknem do bytu v 1. patře panelového domu na sídlišti Sever v České Lípě, kde odcizil mobilní telefon značky Nokia 3500 Classic - Mandarin v oranžové barvě v hodnotě 4 tisíce korun. Devatenáctiletý mladík s trvalým bydlištěm v České Lípě si toho z bytu více neodnesl a spokojil se pouze s mobilem, který se mu zřejmě velmi zalíbil . Kriminalisté ho již obvinili z trestného činu krádeže. Na závěr nutno dodat, že to není jeho první konflikt se zákonem, za majetkovou trestnou činnost byl pravomocně odsouzen již v roce 2008.

vytisknout  e-mailem