Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výchovný koncert pro děti

Dne 26. ledna 2010 se uskutečnil výchovný koncert pro děti v podání Hudby Hradní stráže a Policie České republiky pod vedením šéfdirigenta plk. MgA. Václava Blahunka. 

Akce byla vyvrcholením dlouhodobé spolupráce policistů odboru mezinárodních vztahů Policejního prezidia ČR a jejich blízkých spolupracovníků a přátel, kteří děti z různých dětských domovů a dalších institucí, jakým je například Správa uprchlických zařízení, pravidelně podporují.

Tentokrát byly zvídavými posluchači děti z dětského domova v Humpolci a dětského domova v Senožatech. Celý koncert se nesl v duchu hry na oficiální státní návštěvu. Téměř 50 dětí se tak kromě znalostí z oblasti hudby mohlo dozvědět, jak to vypadá, když naši zemi navštíví například americký prezident Barack Obama s chotí, či britská královna Alžběta II. Některé z nich si pak na malý okamžik mohly vyzkoušet role těchto státníků či role prezidenta Václava Klause a první dámy Livie Klausové při takové události.

Příjemným zpestřením tohoto naučného setkání bylo poděkování dětí hudebníkům a především plk. Mgr. Kristýně Žákovcové z odboru mezinárodních vztahů PP ČR, která celou akci pro děti připravila a zorganizovala. Pro ně si děti připravily operku Červená Karkulka od autorů Z. Svěráka a J. Uhlíře.

Na závěr celé akce čekalo na děti ještě velmi milé překvapení v podobě vstupenek na odpolední filmové představení, které dětem věnovali policisté Hudby Hradní stráže a Policie České republiky.


kpt. Mgr. Jana Hrvolová

Odkazy do noveho okna

IMG_0192

IMG_0192 

Detailní náhled

IMG_0195

IMG_0195 

Detailní náhled

IMG_0197

IMG_0197 

Detailní náhled

IMG_0206

IMG_0206 

Detailní náhled

IMG_0211

IMG_0211 

Detailní náhled

IMG_0212

IMG_0212 

Detailní náhled

IMG_0213

IMG_0213 

Detailní náhled

IMG_0215

IMG_0215 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem