Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výbuch v Dukelské ulici

HRADECKO - Škoda je předmětem dalšího šetření. 

výbuch.jpgDukelská ulice, HKVčera po 14. hodině jsme na lince 158 přijali oznámení týkající se výbuchu provozovny v Dukelské ulici v Hradci Králové.
Operační důstojník na místo neprodleně povolal policisty, kteří na místě společně s hasiči a záchranáři plnili své úkoly. Šetřením vyšlo najevo, že v době výbuchu byli v provozovně dva muži, kteří utrpěli zranění a byli odvezeni do nemocnice. Dále jsme museli společně s hasiči provést evakuaci 8 osob z předmětné budovy. Později na místo přivolaný statik neshledal žádné poškození budovy a lidé se mohli vrátit zpět domů. Výbuch plynu byl na místě vyloučen.
Kriminalisté ohledali místo činu a zajistili stopy, které budeme vyhodnocovat.

Policejní komisař včera zahájil úkony trestního řízení ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti, za což v současné době hrozí dosud neznámému pachateli až 5letý pobyt ve vězení.
Následkem výbuchu byla poškozena samotná provozovna, dvě osobní vozidla, která byla zaparkovaná před dveřmi, ale i 20 metrů vzdálené skleněné výlohy. Škoda je předmětem dalšího šetření, nicméně zřejmě se bude jednat o statisíce.

Příčiny a okolnosti výbuchu a následného požáru v provozovně jsou předmětem dalšího šetření. V současné době však můžeme vyloučit, že v objektu docházelo k nelegální činnosti. 

por. Pižlová Šárla, DiS.
16. 5. 2023, 9:00

vytisknout  e-mailem