Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Výbuch v bytovém domě /AKTUALIZACE/

BŘECLAV: Na místě jsou dvě zraněné osoby. 

V úterý krátce před polednem jsme přijali oznámení o výbuchu v bytě bytového domu v ulici Na Zahradách v Břeclavi. Na místo se okamžitě začaly sjíždět všechny složky IZS a přiletěl u záchranářský vrtulník. Ve spolupráci s hasiči jsme provedli evakuaci 30 osob a záchranáři se na místě ujali dvou zraněných mužů. Zajišťujeme místo události pro práci hasičů a později, jakmile to okolnosti dovolí budeme s odborníky zjišťovat okolnosti a příčiny výbuchu. 

DOPLNĚNÍ: Po přibližně dvou hodniách se někteří z obyvatel domu mohli vrátit do svých obydlí. Ostatní se vrátí, jak jen to bude možné. Vyšetřování příčin je na samém počátku, při vyšetřování budeme spolupracovat s odborníky.

AKTUALIZACE 21.5.2020 - Ohledáním místa události bylo vyloučeno, že by výchuch způsobil unikající plyn nebo některé z plynových zařízení. Na místě byly nalezeny stopy chemických látek, které mohly být příčinou vzniku výbuchu. Vzorky chcemických látek byly zajištěny a budou podrobeny odbornému vyhodnocení. Další okolnosti zatím nejsou známy. 

por. Bc. Petr Zámečník , 19. 5. 2020

vytisknout  e-mailem