Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Výbuch rodinného domu na Vsetínsku - AKTUALIZACE

ZLÍNSKÝ KRAJ: Případ jsme předběžně kvalifikovali jako trestný čin vražda. 

AKTUALIZACE: 

Včera odpoledne obvinili krajští kriminalisté ze čtyřnásobné vraždy jednatřicetiletého muže ze Vsetínska. Muž koncem dubna ve svém domě v obci Loučka na Vsetínsku usmrtil svou dvaatřicetiletou ženu a jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté se pořezal nožem a nakonec způsobil výbuch rodinného domu. On sám utrpěl vážná zranění, se kterými ho záchranáři transportovali do nemocnice.

Obviněnému nyní za tento závažný trestný čin hrozí odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest. Kriminalisté již spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby předložili na krajské státní zastupitelství. O uvalení vazby bude rozhodovat soud.

15. června 2022, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

Včera odpoledne jsme dokončili ohledání místa činu a zajištění stop. Kriminalisté při tom využívali nejmodernější techniku včetně 3D skenování. Dále budou probíhat znalecká zkoumání, vyhodnocování zajištěných stop a odborné posudky. Toto může trvat týdny až měsíce.

27. dubna 2022, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

V pondělí se nám společně s hasiči podařilo odstranit základní sutiny způsobené výbuchem a požárem. Dále jsme provedli ohledání místa činu a zajistili stopy ve větší části objektu. Rovněž byly provedeny soudní pitvy všech nalezených těl. Dnes společně se specializovaným pracovištěm Odboru kriminalistické techniky a expertíz Brno pokračujeme s ohledáním místa činu.

26. dubna 2022, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

V neděli večer jsme v sutinách rodinného domu nalezli čtyři mrtvá těla. Jedná se o jednu ženu a tři děti. Případ jsme předběžně kvalifikovali jako trestný čin vražda. Nyní čekáme na výsledky pitvy.

S podezřelým v současné době nelze provádět úkony trestního řízení, a to s ohledem na jeho zdravotní stav.

25. dubna 2022, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

Dnes krátce po páté hodině ráno došlo v obci Loučka na Vsetínsku k výbuchu rodinného domu. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Zraněný jednatřicetiletý muž byl letecky transportován do nemocnice v Ostravě. Za Policii ČR byli na místě kriminalisté, hlídky z dostupných obvodních oddělení, policejní pes cvičený na pátrání po osobách a pes cvičený na vyhledávání výbušnin a akcelerantů hoření, policejní pyrotechnici. V odpoledních hodinách si případ převzali krajští kriminalisté. Tuto událost šetří jako násilný trestný čin.

24. dubna 2022, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem