Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vybourali traverzy

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Sběrači železa vybourali traverzy z vily a odvezli je do sběrny.  

 

Majitel firmy, která vlastní neobydlený dům ve Starém Městě přichystaný k prodeji, se ve středu 1. června dopoledne jistě zhrozil a rozlítil, když opuštěný dům uviděl. Po kovových překladech nad téměř všemi okny a dveřmi zůstaly pouze díry. Zničeny byly jak zdi a okna v přízemí, tak i v patře. Majitel napočítal na třicet kovových překladů, které zloději vysekali ze zdí a ukradli. Kromě toho zloději poškodili okna, kterými se do objektu vloupali. Celkově způsobená škoda se vyhoupla zhruba na devadesát tisíc korun.

Uherskohradišťští policisté vyjeli na místo, kde začali hledat jakýkoliv detail, který by je přivedl na stopu pachatelů. Důsledným a intenzivním pátráním se jim za deset hodin podařilo najít jednoho z pachatelů. Devatenáctiletý muž byl v jedenáct hodin večer zadržen v Břestku a putoval do policejní cely. Dnes dopoledne policisté eskortovali do cel jeho další tři společníky. Policisté všem čtyřem mužům prokázali, že z opuštěného domu vysekali a ukradli na třicet kovových překladů různých velikostí. Skupina si vilu vyhlédla a pět dní na konci května dojížděla do Starého Města, kde za bílého dne bezostyšně traverzy vybourávala. Kovové překlady odváželi na vlastním přivezeném vozíku do sběrných surovin. Celkově za ně vyinkasovali šest a půl tisíce korun.

Čtveřice mužů ve věku od sedmnácti do dvaatřiceti let je podezřelá ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za což zákon ukládá až dva roky vězení.


 

2. červen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 vybourane preklady

1 vybourane preklady 

Detailní náhled

2 vybourane preklady

2 vybourane preklady 

Detailní náhled

3 vybourane preklady

3 vybourane preklady 

Detailní náhled

4 vybourane preklady

4 vybourane preklady 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem