Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná policejní práce

Objasněny krádeže bleskovodů a motorek 

Rychnovští kriminalisté objasnili čtyři únorové případy krádeže drátů z bleskovodů a historických motorek, k nimž došlo v katastru obce Dobré v době od 17.- 27. února tohoto roku.

Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody policisté obvinili tři muže (27,28 a 28 let) z Opočenska.

Obvinění se v uvedené době vloupali do tří rekreačních chalup, ze kterých odcizili téměř 130 metrů zemního drátu. U jednoho z poškozených objektů kromě ukradeného drátu rovněž z celé délky střechy (20 metrů) uvolnili a poškodili hřebenáče, vyrazili prkna ze štítu a poškodili dveře budovy. Ke škodě majitele se muži navíc vloupali i do stodoly stavení, ze které odcizili dva motocykly zn. Jawa (tzv. "kejvačku" a "ogara").
Z dalšího "navštíveného" objektu si ke svému lupu přidali ještě motorovou pilu zn. Stihl a elektrickou vrtačku zn. Narex.
Ze třetí rekreační chalupy odcizili spolu se zemnícím drátem i dva kusy tyčových bleskovodů.

Majitelům poškozených objektů svojí nezákonnou činností způsobili škodu několik desítek tisíc korun.
Obviněným mužům za uvedené přečiny hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Jeden z obviněných se protiprávního jednání dopustil i přesto, že byl trestním příkazem Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou odsouzen pro stejnou majetkovou trestnou činnost k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce 1 roku se stanovenou zkušební dobou do listopadu roku 2012.

por. Mgr. Alena Kacálková
4. dubna 2011

vytisknout  e-mailem