Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná policejní práce

Loupežné přepadení objasněno 

Rychnovským kriminalistům ve spolupráci s policisty Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí se během necelého týdne podařilo objasnit loupežné přepadení, které se stalo ve středu 27. července 2011  v 21:40 v Týništi nad Orlicí. Do jedné z místních benzinových čerpacích stanic krátce před koncem pracovní doby vstoupil muž v kukle, který  s nožem v ruce na obsluze požadoval finanční hotovost. Obsluha v obavě o svůj život jeho příkazu uposlechla a vydala mu několika tisíc korun. Muž poté z provozovny ihned utekl.

Intenzivním šetřením se policistům podařilo podezřelého během necelého týdne vypátrat. Sedmadvacetiletému mladíkovi z Týniště nad Orlicí policisté včera sdělili obvinění ze zločinu loupeže, za který mu hrozí až desetiletý nepodmíněný trest. Policie podala státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí jmenovaného do vazby.

Statistika:

Od roku 1995 doposud zadokumentovali policisté v rychnovském regionu 13 loupežných přepadení benzinových čerpacích stanic (Rychnov nad Kněžnou, Týniště nad Orlicí, Borohrádek, Opočno, Záměl, Lupenice, Doudleby nad Orlicí, Vamberk, Domašín), z nichž se 9 podařilo objasnit.
Benzinové čerpací stanice se často stávají terčem trestné činnosti. Kromě loupežných přepadení policisté u těchto provozoven evidují i krádeže vloupáním.

por. Mgr. Alena Kacálková
3. srpna 2011

 

vytisknout  e-mailem