Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vybírali cizí peníze

MOST - Mladík našel peněženku s platební kartou, s tátou pak vybírali peníze u bankomatů. 

Policisté mosteckého obvodního oddělení Most Zahradní objasnili případ nepoctivého nálezce cizí peněženky a následných výběrů z bankomatů. Mladík ve věku 19 let z Mostu měl na sídlišti Výsluní v Mostě najít u lavičky peněženku, ve které byla platební karta i s PIN a osobní doklad. Portmonku tam ztratila starší paní, která se vracela z nákupu a na lavičce odpočívala. Nález mladík nevrátil, donesl ho domů a následně ve stejný den šli s otcem k bankomatům, kdy měli za pomoci PIN vybrat ve dvou případech celkovou částku ve výši 10 tisíc korun. Štěstí pokoušeli ještě v šesti případech, kdy chtěli provést další výběry hotovostí v celkové výši 46 tisíc korun, což se jim naštěstí již nepodařilo a o kartu přišli. Utržené peníze si rozdělili a použili pro svoji potřebu. Vyšetřovatel nyní obvinil z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 19letého mladíka a jeho 39letého otce. Za toto jednání hrozí staršímu až dvouletý trest odnětí svobody, mladšímu pak s ohledem na loňský podmíněný trest o rok více. 

Za prodej pervitinu čelí obvinění
Mostečan ve věku 42 let čelí obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle kriminalistů odhalující trestnou činnost na úseku drog měl obviněný na různých místech v Mostě obstarat a následné prodat nejméně v deseti případech za různé finanční částky nejméně 4 gramy metamfetaminu jinému. Stíhaný muž je vyšetřován na svobodě a bude-li uznán vinným, může být odsouzen až na pět let odnětí svobody.

Lapka odnesl ze sklepa kolo
Policie v Mostě šetří případ trestného činu krádeže vloupáním. Neznámý pachatel tento týden vnikl do domu a následně i do sklepních prostor. Tam překonal zámek u jedné ze sklepních kójí a z ní odcizil horské jízdní kolo a nářadí. Poškozený majitel krádež ohlásil mosteckým policistům a hmotnou škodu odhadl na částku 22 tisíc korun.

Most 8. ledna 2020
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem