Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vybila si vztek na autě

TEPLICKO - Alkohol a vztek nebyli dobrými rádci; Zpronevěřila firemní peníze... 

Vybila si vztek na autě

     Spojení alkoholu a vzteku na bývalého partnera vyústilo až ke spáchání trestného činu. Třicetiletá žena je podezřelá, že v Teplicích poškrábala kusem dřeva karoserii zaparkovaného auta, které patří jejímu ex příteli. Po cestě z restaurace, kde se pohádali, uviděla před domem jeho zaparkované vozidlo Audi a vybila si na něm vztek. Způsobila škodu kolem 25 tisíc korun, pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí za přečin poškození cizí věci až roční trest odnětí svobody.

Zpronevěřila firemní peníze

     Až dvouleté vězení hrozí čtyřicetileté ženě, která byla v uplynulých dnech obviněna z přečinů zpronevěry a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Je podezřelá, že jako zaměstnankyně poškozené společnosti převzala k využití pro plnění pracovních povinností služební platební kartu umožňující čerpat finanční prostředky z účtu zaměstnavatele. Z platební karty učinila několik výběrů v celkové výši přes čtyřiadvacet tisíc korun, zaměstnavateli následně nedoložila, za co peníze utratila. Podle závěrů vyšetřování měla peníze užít pro svou potřebu, navíc kartu i přes výzvu zaměstnavateli nevrátila a tím ji neoprávněně přechovávala.

Vykradený dům

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Trnovanech vnikl do neobydleného domu. Uvnitř odcizil hliníkové lešení, křovinořez, vrtačku a další ruční nářadí, celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, zloději hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

Vloupání do auta

     Z přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelý neznámý pachatel, který se v Jeníkově vloupal do auta. Zloděj rozbil okénko a z auta odcizil příruční tašku s peněženkou, doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Celková škoda byla vyčíslena na téměř padesát tisíc korun, pokud se podaří zjistit zlodějovu totožnost, mohl by strávit až dva roky za mřížemi.

11. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem