Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vulgárně nadával v obchodě a mával basebalovou pálkou

NÁCHOD - Ukazoval na prodavačky v supermarketu a hrozil jim likvidací 

Auto PČRAuto PČR/Foto: Archiv Policie ČR
Pro trestný čin výtržnictví s možným až dvouletým pobytem v chládku policisté stíhají 53letého muže z Náchoda. Za pouhé tři dny se stihl dostal do křížku se zákonem hned dvakrát po sobě.
 
Nejprve v neděli 27. května 2012 v jednom z náchodských supermarketů vulgárně nadával a slovně vyhrožoval zabitím prodavačkám přítomným v obchodě.
 
Muž, který je velmi problémovýzákazník, podle výpovědí svědků chodí do prodejny každý den a již několikrát ho ostraha prodejny přistihla při drobných krádežích.
 
Tentokrát byl zřejmě hrubý proto, že si personál všiml, jak vyndává salám z košíku a snaží se jej ukrýt. Musel ho tedy vrátit zpět a zamýšlený nákup za pět prstů zaplatit. To ho rozčílilo natolik, že na prodavačky po zaplacení nákupu ukazoval se slovy:“Tebe zabiju“.
 
Ještě chvíli se s nimi dohadoval a pak po snůšce invektiv konečně odešel. Jenže za okamžik se vrátil zpátky s basebalovou pálkou, kterou si vypůjčil venku od svého vnuka a začal s ní před personálem šermovat. To už bylo příliš a ochranka na něj přivolala policejní hlídku.
 
Druhý incident muž vyvolal o tři dny později. Ve středu 31.5. před devátou hodinou ráno se opět přišel do obchodu a pokusil se odnést bez placení plechovku kávy a láhev alkoholu Fernet Stock.
 
Ostraha ale byla od jeho vkročení dovnitř jako ostříž a problémový zákazník u nich neměl žádnou šanci. V prostoru za pokladnami ho vyzvali k vydání zboží. On se ale s prostým vytažením láhve z úkrytu nespokojil. Vytasil se na muže ve stejnokroji s boxerem a napřahoval se s ním proti nim. Jeho oblíbenými slovy typu: „Já vás všechny zabiju“, opět nešetřil. Muži z ochranky jej proto zachytili na napřaženou ruku a odvedli do kanceláře, odkud přivolali k incidentu policejní hlídku.
 
Policisté jej i tentokrát zavezli na služebnu a sepsali s ním protokol o krádeži. Jako v případě předchozím postupovali ve zkráceném přípravném řízení a spis přidali ke sloučení s případem z neděle. Do několika týdnů tak problémový zákazník stane před soudem a snad budou moci prodavačky konečně obsluhovat ostatní slušné nakupující v klidu a pohodě.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
31. 5. 2012, ve 14.15

vytisknout  e-mailem