Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vstoupil před vlak a čekal na střet

VSETÍNSKO: Muž zemřel po střetu s vlakem.  

Včera dopoledne srazil vlak jedoucí směrem na Hranice na Moravě ve Valašském Meziříčí muže, který po střetu zemřel. Provedeným šetřením policisté došli k závěru, že muž spáchal sebevraždu.
 
Včera kolem půl desáté dopoledne vyjížděli valašskomeziříčtí policisté a následně i kriminalisté na železniční trať na úrovni podniku DEZA ke střetu muže s vlakovou soupravou, po kterém muž za místě zemřel. Policisté provedli ohledání místa střetu a okolí, při kterém objevili v křoví pod traťovým svrškem poblíž železnice jízdní kolo, cyklistickou přilbu a dále peněženku s doklady. Zjistili jsme, že se jedná o sedmačtyřicetiletého muže z Rožnovska. Policisté vyrozuměli příbuzné, kteří sdělili, že se jim muže nedaří od rána zkontaktovat, a že ho hledají. Z šetření vyplývá, že muž se rozhodl ukončit svůj život dobrovolně, jelikož vstoupil do kolejiště před přijíždějící vlak a zůstal stát uprostřed kolejí až do střetu. Jeho sebevražedné jednání potvrzují i zjištěné osobní problémy a rovněž zanechaný vzkaz na rozloučenou.   
 
V důsledku vyšetřování střetu byl provoz na obou kolejích zastaven. Vlaková souprava, která muže srazila, pokračovala v jízdě až po provedení prvotních úkonů na místě – krátce po jedenácté hodině dopoledne. Celý provoz byl uvolněn v čase 11:35hod.
 
 
 
22. září 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem