Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Všímavý zloděj

Tábor - Chotoviny - Ukrýt notebook pod sedadlo spolujezdce nestačí. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Přesvědčil se o tom řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia, který v dopoledních hodinách včerejšího dne zaparkoval svůj automobil v Červeném Záhoří u Chotovin na Táborsku. Před opuštěním vozidla ukryl svůj notebook pod sedadlo spolujezdce. Jak se následně ukázalo, opatření to nebylo dostatečné. Všímavý zloděj jej objevil a po rozbití okna u dveří vozu se své kořisti snadno zmocnil. Včetně poškození automobilu způsobil majiteli škodu ve výši odhadem 20 000 korun.
Případ šetří policisté místně příslušné stanice Jistebnice. Informace od případných svědků události přivítají na telefonním čísle 974 238 780.
K těmto případům policisté připomínají, že auto není trezor a zanechávat v něm cokoliv cenného, co by mohlo padnout do oka zloději, se skutečně nevyplatí. Navíc, pokud těsně před opuštěním vozidla cokoliv ukrýváte, jde pak zloděj téměř najisto. Lidé takto přichází o GPS navigace, autorádia, telefony, již zmíněné notebooky a případně i věci ukládané do zavazadlového prostoru. Zloději jsou všímaví a takovouto příležitost si nenechají ujít. Nejlepší prevencí je ve vozidlech nic cenného nezanechávat. A pokud ano, tak ukrýt s předstihem, ne až těsně před vystoupením. Zejména na velkých parkovištích před obchodními domy si můžete být jisti, že si vašeho počínání „někdo“ všimne.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
28. března 2012
 
 

vytisknout  e-mailem