Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Všímavý občan upozornil strážníky na sprejera

BENEŠOVSKO – Celou událost nyní prověřují policisté z obvodního oddělení v Benešově. 

Lidem není lhostejné, co se děje v jejich městě. Důkazem toho je občan, který upozornil strážníky Městské policie Benešov na protiprávní jednání. Toho se v sobotu dne 15. února, ve večerních hodinách, měl dopouštět mladý muž tím, že poničil několik budov v Benešově. Mladý muž si ke svým činům obstaral spreje, které potom na ničení budov použil. Sprejem měl poničit budovu v ulici Řeznická, a to tak, že vedle okna posprejoval fasádu domu. Dále v ulici Malé Náměstí měl barvou posprejovat dva nosné sloupy budovy. Díky správné reakci oznamovatele vyjeli strážníci ihned na místo. Ti po zjištění veškerých informací neprodleně informovali policisty z obvodního oddělení v Benešově, jelikož poškození cizí věci, ať už sprejem nebo jinou barvou, je dle § 228 trestního zákoníku trestným činem.

§228 poškození cizí věcí

(1) Kdo zničí, poškodí nebo učiní neupotřebitelnou cizí věc, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutí věci.

(2) Stejně bude potrestán, kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou.

Proti podezřelému devatenáctiletému muži policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání výše popsaného trestného činu - poškození cizí věci. V případě uznání viny před soudem podezřelému za jeho protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
17. února 2020

vytisknout  e-mailem