Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Všímavý občan ukončil loupežnou sérii

NÁCHODSKO – Právě, když si mladík vyhlížel další oběť s kabelkou. 

Zatčení, které v neděli 11. srpna 2014 následovalo po telefonátu všímavého občana na linku 158, si mladík postávající u vchodu do nákupního centra, opravdu zasloužil. Měl totiž na svědomí již pátou krádež a jednu loupež, jak se posléze přiznal při výslechu policistům. Na další se s největší pravděpodobností právě chystal.
 
zloděj kabelkyIlustrační foto/Policie ČR
Operátor na lince 158 přijal volání o podezřele vypadajícím mladém muži v neděli o půl jedenácté dopoledne. Mužský hlas oznamoval, že u nákupního centra v Náchodě-Bělovsi již asi 40 minut stojí mladík, který si prohlíží všechny okolo jdoucí. Dále oznamovatel uvedl, že si myslí, že je to tentýž mladík, kterého honil minulý týden, protože tam okradl nějakou paní o peněženku. Náchodská hlídka ihned vyrazila na místo.
 
Mladík se při spatření policistů sice pokusil zmizet, ale muži zákona mu to nedovolili. V zadrženém policie posléze identifikovala 22letého mladíka z Náchoda, při výslechu se policii přiznal nejen k okradení starší paní na parkovišti před obchodním domem, ale také k dalším čtyřem krádežím peněženek na území města. Kromě krádeží pak přiznal i loupežné přepadení z předešlého odpoledne, při kterém pachatel přiběhl k 81letému seniorovi a vytrhl mu z ruky plátěnou tašku.
 
Protože měl starý pán tašku omotanou kolem zápěstí a držel ji pevně, přetahoval se ním, až ho povalil na zem a chvíli ho táhl, dokud se mu nepodařilo tašku s peněženkou z ruky seniora vytrhnout. Pádem na zem utrpěl senior vážné zranění dolní končetiny. Smutné přitom je, že v tašce měl starý pán jen nákup za 84 korun a v peněžence pětikorunu.
 
V současné době policisté se zadrženým mužem, mimochodem přes svém mládí policii již dobře známým pro dřívější majetkovou trestnou činnost,  provádějí nezbytné procesní úkony. V případě prokázání viny v přečinech krádeží, nedovolené manipulace s platební kartou a ze zločinu loupeže mladíkovi hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do dvanácti let. Vzhledem k závažnosti případu převzal další vyšetřování krajský výjezd.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
12. 8. 2014 v 8.20 hodin

 

vytisknout  e-mailem