Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Všímavý občan pomohl při pátrání po seniorovi

Strakonice – Pátrání se šťastným koncem. 

V neděli 27. března 2022 ve 20 hodin přijali policisté na tísňovou linku 158 oznámení starší ženy, že pohřešuje svého manžela, který trpí Alzheimerovou chorobou. Uvedla, že svého 84letého muže naposledy viděla v půl druhé odpoledne a když se večer vrátila domů, nikdo doma nebyl. Zjistila, že chybí i jízdní kolo. Ochod manžela proto neprodleně oznámila na Policii ČR. Do pátrání po seniorovi se okamžitě zapojili policisté z Územního odboru policie Strakonice i Písek (OOP Protivín) včetně policejního psovoda z ÚO Strakonice. Policejní hlídky propátrávaly cesty v okolí Vodňan, ulice města, prováděly šetření v lékařských zařízení, ale vše s negativním výsledkem. Ke spolupráci byl přizván také vrtulník letecké služby, ten ale na konec nebyl potřeba.

Ve 21,50 hodin přerušila pátrání pozitivní zpráva od policisty z Obvodního oddělení Vodňany, že na služebnu hledaného seniora přivezl občan Husince, okr. Prachatice. Uvedl, že k jejich domu v Husinci přijel starší muž na kole a zdál se být zmatený. Duchapřítomně muže oslovil. Ten ale dokázal odpovědět na jeho otázky pouze jednoslovně, slovem Vodňany.

Občan Husince muže naložil do auta a přivezl do Vodňan, kde seniora předal místním policistům. Jednasedmdesátiletému muži z Husince patří velké poděkování. Svým činem zachránil nemocného seniora, který by se bez jeho pomoci sám domů rozhodně nedostal.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

28. března 2022

vytisknout  e-mailem