Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Všímavý občan pomohl dopadnout pachatele krádeže

TEPLICKO - Přímo ze svého balkonu sledoval zloděje v akci; Neodkládejte kabelku do nákupního vozíku... 

Všímavý občan pomohl dopadnout pachatele krádeže

     V sobotu před půlnocí se rozhlížel ze svého balkonu 36letý obyvatel Teplic. Když se podíval směrem k zaparkovaným vozidlům před jeho domem, všiml si, že u jednoho auta stojí muž, který zkouší otevřít dveře. Po chvíli vlezl do vozidla a bral z něj různé věci. Poté, co vylezl, odcházel s plnou náručí pryč. Přihlížejícímu muži se toto počínání nezdálo a vyrozuměl policisty na lince 158. Přivolané hlídce poté dal přesný popis možného pachatele. Policisté podle popisu v nedaleké ulici spatřili podezřelého muže, který nesl plnou náruč cigaret a plechovek piva. Podle místní znalosti policisté věděli, že jde o známého zloděje. Ten neuspěl ani s historkou, že mu věci prodal kolemjdoucí muž. Po tíhou důkazů se nakonec ke krádeži doznal. Policisté potom zjistili, že z vozidla, které nebylo uzamčené, zmizelo majiteli 19 krabiček cigaret, 6 plechovek piva a elektronická cigareta. Zloděj ve věku 32 let, který má za sebou přes své mládí bohatou kriminální minulost, strávil noc v policejní cele. Při jeho prohlídce u něj byly navíc nalezeny 3 platební karty, které údajně našel. Druhý den mu bylo sděleno podezření z přečinu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Neodkládejte kabelku do nákupního vozíku

     Nepozornosti dvou žen při nakupování využil 59letý cizinec v obchodech s potravinami v Teplicích a Ústí nad Labem.  Nejprve okradl na začátku září 81letou ženu v Teplicích, která si kabelku pověsila na nákupní vozík. Když vybírala zboží z regálu, její chvilkové nepozornosti využil kolemjdoucí muž. Ten jí z kabelky vytáhl peněženku s 2400,-K, osobními doklady a platební kartou. Druhý téměř totožný skutek se stal o pár dní později v obchodě v Ústí nad Labem. Nakupující žena si také dala kabelku na nákupní vozík a když se nahýbala pro plato vajec, stejný zloděj jí vytáhl z kabelky peněnženku s doklady, platební kartou a finanční hotovosti 1000,-Kč. Dva dny po druhé krádeži se policistům podařilo muže vypátrat a na policejní služebně mu bylo sděleno podezření z přečinu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Policisté upozorňují občany, aby si při nákupech pečlivě střežili své osobní věci. Nákupní vozík není vhodný pro uložení kabelky. I malá chvíle nepozornosti stačí zloději k odcizení věcí.

12. září 2022
por.Bc.Ilona Gazdošová
tisková mluvčí PČR
ÚO Teplice

 

vytisknout  e-mailem