Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Všímavost občana se vyplatila

Příbram - Zloděj byl dopaden díky upozornění od občana.  

     Díky všímavosti občanů byl zadržen již několikátý pachatel krádeže. Poslední událost se stala dne 4. prosince kolem druhé ranní, kdy jsme přijali na bezplatné lince 158 oznámení od jednoho muže, že zpozoroval venku zloděje, který vnikl do zaparkovaného vozidla. Spoluobčanovi, který přispěl k dopadení pachatele, patří velké poděkování. Jsme rádi, že nejsou lidé lhostejní a oznamují nám protiprávní jednání, kterého si všimnou. Takovéto upozornění samozřejmě může být i anonymní a mi jej také prověříme.
     27letý muž si ještě ten den vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže, poškození cizí věci a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Z vozu značky BMW, který stál v Březohorské ulici v Příbrami, vzal po rozbití výplně okna navigaci, vůni do auta, klíče, písemnosti, sto korun a platební karty. Hlídka jej zadržela při útěku z místa činu. Rozhodně se nejedná o osobu, která by měla co do činění s policií teprve poprvé. V posledních třech letech byl dotyčný za obdobné činy již souzen a trestán.
     Kvůli upozornění od občanů jsme dopadli vykradače auta i 10. listopadu, jednalo se o 25letého pachatele a 21. října byla zadržena dokonce trojice mužů ve věku od 18 do 25 let. V prvním případě to bylo v Riegrově ulici a ve druhém v Jáchymovské ulici.
     Při policejní akci s názvem Bumerang, která proběhla koncem října, v síti kriminalistů uvízl také 23letý pachatel, který měl na svědomí nejméně 21 vykradených vozů. Od začátku roku do konce října evidujeme 355 krádeží věcí z vozidel, z toho 2/3 jsou přímo v Příbrami. Podařilo se však snížit množství těchto případů, oproti stejnému období loňského roku bylo o 121 „vybrakovaných“ automobilů méně. Navíc jsme zvýšili objasněnost o 5 %.

6. prosince 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem