Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Všímavost a profesionalita zakročujícího policisty

KLADENSKO - Policista ve svém volnu poskytl ženě v nesnázích první pomoc. 

Velké poděkování patří policistovi z obvodního oddělení Unhošť, který zachránil na ulici ve Slaném ženu v nesnázích se značnými zdravotními potížemi, jejichž příčinou byl pravděpodobně epileptický záchvat.
 
Při projíždění Smečenskou ulicí ve směru ze Slaného na obec Smečno zahlédl policista v době svého volna ve zpětném zrcátku stojící ženu na autobusové zastávce, která právě v daném okamžiku dostala křeče a začala sebou nepřirozeně škubat až padla k zemi. Jakmile tuto situaci policista na poslední chvíli spatřil ve zpětném zrcátku svého vozidla, okamžitě vůz otočil zpět a přispěchal na pomoc k ženě, která měla značné bolesti a křeče. V době příchodu policisty na místo autobusové zastávky, kde žena zkolabovala, ležela v tomto okamžiku na zemi a nedýchala. Policista nejprve ženu uvedl do stabilizované polohy a  poskytl první pomoc. Následně ihned zavolal rychlou záchrannou službu, kde u poškozené ženy vyčkal až do příjezdu posádky rychlé záchranné služby.
 
Posádka rychlé záchranné služby ženu se značnými zdravotními obtížemi převezla do slánské nemocnice na vyšetření a k hospitalizaci.
 
Svoji všímavostí, ohleduplností a profesionálním zákrokem, policista vypomohl ženě při zdravotních potížích právě v době, kdy se nacházela sama na ulici a mohla se vzhledem ke svému zdravotnímu stavu při záchvatu i poranit.
 
nprap Jana Šteinerová
tisková mluvčí
 P ČR Kladno
4. února 2015

vytisknout  e-mailem