Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Všímaví sousedé zabránili zloději vloupat se do chalupy

KRÁLOVÉHRADECKO - Zůstalo tak jen "u pokusu"  

Královéhradečtí policisté v těchto dnech obvinili ve zkráceném přípravném řízení  z přečinu  porušování domovní svobody a z krádeže 58letého muže z Královéhradecka. Ten byl tento pátek 15. února 2013 chycen přímo při činu, když se pokusil vloupat do rekreační chalupy v jedné obci na Novobydžovsku.  
Je důvodně podezřelý, že vraty vnikl na pozemek,  vypáčil  přineseným šroubovákem  zámek u hospodářského stavení a dále okno u chalupy s úmyslem vniknout dovnitř. Tam se však již nedostal. Poté, co se totiž chvíli před tím objevil v této rekreační oblasti, nezůstalo jeho podezřelé chování lhostejné všímavým občanům a vzájemně se zalarmovali.  Jeden ze sousedů se vydal k místu, kam měl tento muž namířeno a skutečně jej přistihl  přímo při činu. Zloděje zadržel  bezprostředně poté, co uslyšel řinčení skla z rozbitého okna chalupy se šroubovákem v ruce.  Současně zavolal na linku 158 a muže držel až do příjezdu policejní hlídky. Duchapřítomně současně telefonicky kontaktoval i majitele poškozeného rekreačního objektu.
Zadržený muž je rovněž důvodně podezřelý, že začátkem února vnikl ve stejné obci  na pozemek další rekreační chalupy. Zde poškodil šroubovákem vchodové dveře jak u chalupy, tak  u stodoly. Po překonání mříže odtud odcizil pánské jízdní kolo zn. Olpran v hodnotě 5 tisíc korun.

Policistům není obviněný muž neznámý. Již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost několikrát soudně trestán a výše uvedeného jednání se dopustil poté, co byl v lednu 2013 propuštěn na svobodu v rámci amnestie. Za to mu nyní hrozí až 3letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 18. února 2013 v 11:40

vytisknout  e-mailem