Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Všechny hlídky IZS mířily k benzinové čerpací stanici

Strakonice - Podnapilý muž na invalidním vozíčku se polil benzinem a chtěl se zapálit. 

Ve čtvrtek 3. srpna 2023 před tři čtvrtě na tři odpoledne volali na tísňovou linku Městské policie Strakonice lidé, že na benzinové čerpací stanici u nádraží ve Strakonicích se chce upálit muž na vozíčku. Policisté České republiky informaci obdrželi od strážníků a vyjeli hned na místo.

Na benzinovou čerpací stanici přijel kolem půl třetí odpoledne pán na invalidním vozíčku a přímo u stojanu čerpací stanice se polil benzinem. Z tankovací pistole na sebe vylil šest a půl litru benzinu. Poté se pohyboval v okolí beznzinky a v ruce držel zapalovač. Uvedeného jednání si všimli svědci, kteří se rozhodli jednat. Riskovali život, aby opilého muže zastavili před jeho nevyzpytatelnými úmysly. Muže polili vodou a z ruky mu vytrhli zapalovač.

Na místo jako první přijeli strážníci MP Strakonice a postupně všechny složky integrovaného záchranného systému. Policisté na místě zjistili, že se jedná o 55letého muže ze Strakonicka. Ten policistům opakoval, že chce skoncovat se životem. Dechová zkouška ukázala, že muž je pod vlivem alkoholu s výsledkem přes dvě promile alkoholu v dechu. Muž skončil v péči lékařů.

Muž svým jednáním ohrozil minimálně deset lidí, kteří se v tu chvíli okolo pohybovali. Mohl napáchat obrovské škody. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Případem se zabývají strakoničtí kriminalisté. 

por. Mgr. Jaromíra Nováková

4. srpna 2023

vytisknout  e-mailem