Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vše cenné patří pod zámek

NÁCHODSKO - Z nezamčené kůlny zmizela dvě elektrokola za 110.000 korun. 

elektrokoloIlustrační foto/Policie ČRPo dosud neznámém pachateli krádeže dvou elektrokol v celkové hodnotě 110.000 korun pátrají policisté z obvodního oddělení Hronov. V době od pátku 5. do soboty 6. 10. 2018 dosud nezjištěný zloděj bez užití násilí vnikl do neuzamčeného skladu u rodinného domu na neoploceném pozemku v menší obci na Hronovsku. Mezi všemi uskladněnými materiály, náčiním, nářadím a dalšími věcmi si vybral to nejdražší.  Potichu ze skladu vyvezl dvě výborně vypadající téměř nová elektrokola a zmizel. 

Policisté případ zaevidovali jako přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody, a po pachateli pátrají. Je možné, že zloděj neuzamčený objekt v malé obci navštívil pouze náhodou.  Ale také není vyloučeno, že si někdo během dne povšiml toho, že majitelé kůlnu s uskladněnými věcmi řádně nezajistili.  Vzhledem k vyšší způsobené škodě však pachateli hrozí až pětiletý trest odnětí svobody nebo trest peněžitý.

Policisté důrazně doporučují cenné věci řádně uzamknout či jinak zajistit proti  odcizení. Ale i v případě dobrého zajištění by si majitelé pro jistotu měli pořídit fotografie takových hodnotnějších předmětů  a uschovat kupní doklady. Jak chránit své kolo před odcizením a další preventivní rady čtete také zde.

por. Mgr. Eva Prachařová
8. 10. 2018 v 12.30 hodin

vytisknout  e-mailem