Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vrtulník opět odhaloval neukázněné motoristy

NÁCHODSKO – Středeční podvečer některé řidiče přišel draho. 

05Ilustrační foto/Policie ČRJak už jsme avizovali v prvních prázdninových dnech, policisté na silnicích pokračovali v pilné hlídkové činnosti. Po celé právě uplynulé dlouhé volno dohlíželi na přesuny řidičů, a to ve dny sváteční 5. a 6. 7., i navazující víkend. V předvečer volných dní, tedy ve středu 4. 7. si pak na pomoc navíc opět přivolali policejní vrtulník.

A jak policisté v něm, tak ti i dole na stanovištích měli znovu s neukázněnými řidiči plno práce. V době od tří odpoledne do deváté večer přistihli 34 řidičů, kteří spáchali dopravní přestupek.  Třiceti uložili na místě blokové pokuty v celkové výši 16.000 korun, zbývající čtyři provinilce vzhledem k závažnosti či povaze přestupku oznámili k dalšímu řízení se správními orgány. Nejčastěji se řidiči provinili nebezpečným předjížděním, celkem 16 jich nerespektovalo vodorovnou plnou čáru, dva motorkáři navíc ani svislou dopravní značku. Protože se jednalo o cizince, dopravní policisté jim uložili kauci ve výši 2x6.000 korun, která v případě, že se nedostaví k projednání, propadne úřadům. Další provinilci se nechali unést příliš rychlou jízdou, spěch se tak nevyplatil 10 motoristům. Dvěma řidičům uložili policisté sankce za držení hovorového zařízení při řízení, dvakrát neměli v autě zapnuté pásy, jedenkrát odhalili špatný technický stav vozu. Tři zbývající přestupci se provinili proti dodržování sociálních předpisů (přestávky v jízdě apod.).

Na závěr zbývá snad jen dodat, že policisté všem motoristům přejí, aby cíle svých prázdninových cest dosáhli ve zdraví a bez nehody. A k tomu mohou oni sami přispět dodržováním pravidel silničního provozu a vzájemnou ohleduplností vůči všem jeho účastníkům.

por. Mgr. Eva Prachařová
9. 7. 2018 v 12:00

vytisknout  e-mailem