Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vrtulník odhalil přestupky řidičů

Ms kraj: Proběhla dopravně bezpečnostní akce  

Včerejší den, respektive dopoledne, bylo v našem kraji kromě jiného ve znamení dopravně bezpeční akce s využitím leteckého dohledu. Akce se uskutečnila v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Policejní vrtulník létal zejména nad silicí č. I/11.
 
Do akce, která trvala mezi 8. a 12. hodinou, bylo nasazeno přes deset policistů z dopravní policie. Policisté se zaměřili především na nesprávné předjíždění a jízdu v jízdních pruzích na pozemních komunikacích. Kontrolovali ale dodržování všech ustanovení zákona o silničním provozu. Osádka vrtulníku se pak zaměřila na riziková místa a místa, kde dochází k častému porušování pravidel silničního provozu.
 
Výsledky akce
 
Během trvání akce zkontrolovali policisté celkem 89 vozidel (řidičů). Zjistili 25 dopravních přestupků, přičemž 22 vyřešili na místě uložením blokových pokut ve výši téměř 16 000 korun a zbývající 3 přestupky oznámili příslušným správním úřadům. Ze statistiky spáchaných přestupků je možné vyčíst, že 2 řidiči překročili povolenou rychlost a 4 řidiči telefonovali při jízdě.
 
Nevyhovující technický stav zjistili policisté u 9 vozidel. Ze všech kontrolovaných vozidel byla u tří zjištěna překročená povolená hmotnost, kdy například vozidlo vezoucí materiál pro stavbu silnic bylo přetíženo o 6 tun.
 
Pokud hledáte ve výsledcích „alkohol“, tentokrát zůstala tato kolonka prázdná, respektive se v ní objevila 0.
Při bližším pohledu na dopravní přestupky zjistíme, že jeden z řidičů předjížděl na silnici č. I/11 mezi obcemi Hrabyně a Velká Polom v místě, kde je toto zakázáno svislou i vodorovnou dopravní značkou. Druhý řidič zase předjížděl mimo obec zprava. A dále, tři řidiči se dopustili například přestupku nesprávným způsobem jízdy.
 
  
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
7. 11. 2013
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem