Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Vrtulník na Hlinecku

CHRUDIMSKO – Včera o půl jedenácté večer volala na tísňovou linku rodina, že už několik hodin pohřešují 71letou maminku, která se nevrátila z pravidelné procházky se psem. Domů doběhl pouze pes i s vodítkem, ale žena nikde. Jelikož se tohle už v minulosti stalo, chvíli čekali, poté se ji vydali hledat sami, jenže s přibývajícími hodinami strach o maminku narůstal, a proto zavolali policii. 

Do terénu vyrazily policejní hlídky a psovodi, do pátrací vyrazil vrtulník s termovizí, na místo přijeli i policisté z oddělení technické ochrany se speciálním vozidlem vybaveným moderní technikou včetně terovize, přesto ženu nikdo nenašel. Podle slov rodiny, je maminka vitální, pokud se jí nic nestalo, mohla za tu dobu ujít i několik kilometrů. Největší problém v daný okamžik spočíval v dočasné ztrátě paměti související s poruchou intelektu a špatné orientaci.

Až před půl osmou ráno přišla zpráva ze sousedního kraje. Pohřešovaná se našla až ve Ždírci nad Doubravou, kde si zmatené seniorky naštěstí všimli lidé. Paní působila vyděšeně, byla celá promoklá a rozechvělá. Že jde o osobu v pátrání, to záchranáři zjistili díky vzájemné spolupráci s policií. Hospitalizaci si její stav nevyžádal, mohla se ihned vrátit domu a po dlouhé promočené noční cestě si řádně odpočinout.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
10. června 2020

vytisknout  e-mailem