Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vraždu měl zamaskovat požár

Jihočeští kriminalisté obvinili z vraždy tři muže, umlátili kamaráda a vše chtěli maskovat požárem... 

Trojice mužů se pokusila založeným požárem zamaskovat vraždu, kterou společně spáchali. První takto závažný letošní případ v těchto dnech rozpletli jihočeští kriminalisté z mord party ve spolupráci se svými kolegy z Českého Krumlova.

Vše začalo oznámení kolegů strážníků městské policie z Českého Krumlova ve čtvrtek minulý týden nad ránem. Strážníci totiž zjistili požár v technické místnosti pilíře mostu přes řeku Vltavu. V místnosti bylo následně objeveno ohořelé lidské tělo. Prostor užívali k přespání lidé bez domova, mohlo zde snadno dojít  k neštěstí, například od zapálené svíčky. Tato možná verze však byla vyvrácena nařízenou soudní pitvou. Ta jasně kriminalistům potvrdila známky cizího zavinění. Na těle oběti byly jasné známky útoku a značného násilí. Kriminalistům dalo také trochu práce zjistit totožnost mrtvého, nakonec bylo jasno i zde, šlo o čtyřiapadesátiletého muže z místní bezdomovecké komunity.

Následovala precizní práce kriminalistů, kdo se se zavražděným stýkal, kdo ho navštěvoval, zda byl součástí nějaké party, kdo ho viděl, kdy a kde naposledy a tak podobně. Sítem několika desítek vyslýchaných osob neprošli tři muži. Zavražděného znali, často s ním popíjeli…Tak to bylo i kritickou noc ze středy na čtvrtek minulý týden. Z popíjení se stala hádka, z hádky společné brutální napadení a pak myšlenka a čin zahlazení vraždy a stop požárem. Nevyšlo jim to. Všichni tři muži (nar. 1986, 1991, 1996) byli obviněni z vraždy.

Co bylo motivem hádky a následné vraždy? Zavražděný se podle vrahů prostě málo dělil, o cigarety i alkohol. Jaký trest nakonec padne u soudu, na to si všichni tři počkají ve vazbě.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz 

2. února 2024

Odkazy do noveho okna

Místo činu ČK 1

Místo činu ČK 1 

Detailní náhled

Místo činu ČK 2

Místo činu ČK 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem