Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vraždila ve třech promile

ZLÍN: Žena pobodala svého partnera. 

Naši kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu čtyřiačtyřicetiletou ženu ze Zlína. Klademe jí za vinu, že pobodala svého o sedm let staršího partnera, který následkům vážného zranění na místě podlehl. Obvinili jsme ji z vraždy.
Tragédie se odehrála v Malenovicích v noci z pondělka na úterý 8. ledna. Při příjezdu hlídky pachatelka nadýchala 2,7 promile. Z výpovědi, která se uskutečnila na druhý den, až vystřízlivěla, vyplynulo, že se s mužem hádala. Což ovšem nebylo v této domácnosti zřejmě nic neobvyklého. Tentokrát na něj útočila nejen slovně, ale i fyzicky. Vší silou ho udeřila do hlavy svítilnou a pak ještě podle všeho vzala kuchyňský nůž a bodla ho do hrudníku. Když viděla celou spoušť, zavolala na linku 155 a tvrdila, že partnera našla doma pobodaného.
V úterý odpoledne si vyslechla obvinění, jako obviněná ze zločinu vražda však později odmítla vypovídat.
Ve středu podal státní zástupce návrh na vzetí obviněné ženy do vazby, kterému soud ještě týž den odpoledne vyhověl. Paní, která doposud byla trestaná jen za majetkovou trestnou činnost nebo opilství, teď hrozí deset až osmnáct let ve vězení.
 
10. ledna 2013, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem