Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vražda z lásky (nebo nenávisti)

ZLÍNSKÝ KRAJ: Z brutální vraždy obviněna mladá žena.  

Jednatřicetiletá cizinka si dnes vyslechla obvinění z trestného činu vražda. Podle našich kriminalistů má na svědomí násilnou smrt devětapadesátileté ženy, taktéž cizinky. K vraždě došlo v sobotu odpoledne na Riegrově náměstí v Kroměříži.
Za doposud nevyjasněných okolností se pachatelka dostala do bytu, kde cizinka přebývala. Zaútočila na ni tupým předmětem, pravděpodobně paličkou na maso, která slouží i jako sekáček s ostřím. Pachatelka svou oběť doslova ubila. Soudní pitva potvrdila, že žena zemřela v důsledku otoku mozku a série pohmožděnin a ran po těle ukazuje na to, že se útočnici snažila aktivně bránit.
Ženu v tratolišti krve našel její partner a oznamovatel celé tragédie. Ten má na dobu smrti své přítelkyně nezvratitelné alibi. Série nepřímých důkazů a stop tak vede k jiné ženě, zmíněné jednatřicetileté cizince. Ta jistou dobu udržovala intimní vztah s partnerem zavražděné, a přestože ten s ní chtěl veškerou komunikaci ukončit, ona byla proti. Pravděpodobně tedy velká žárlivost a nenávist ji svedla až k tomuto hrůznému činu. Místo činu pachatelka navíc upravila tak, aby všechno vypadalo jako nehoda...
Vypátrat pachatelku bylo poměrně náročné. Její popis dopovídal vzhledu devadesáti procent žen v dané menšině. Celostátní pátrání jsme vyhlásili okamžitě, podezřelou se podařilo zadržet až v pondělí 5. srpna cizineckou policií v odletové hale mezinárodního letiště Václava Havla v Praze – Ruzyni. Hlavní podezřelá se chystala narychlo odletět do své vlasti s velkým obnosem peněz. Cizinecké policii dali informaci o tom, že by žena mohla být právě na Ruzyni naši policisté.
Obviněná žena se k činu nedoznává, přesto máme dostatek důkazů, které ukazují právě na ni. Za vraždu tak brutálním způsobem jí hrozí až dvacetileté vězení. V cele se dokonce pokusila o sebevraždu, nicméně tomu zabránili policisté, kteří na cely neustále dohlížejí. Vyšetřovatel krajského odboru obecné kriminality již státnímu zástupci předal návrh na vzetí pachatelky do vazby.

 7. srpna 2013, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem