Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vražda ve Valašském Meziříčí

VSETÍNSKO: Podezřelého muže jsme zadrželi pár hodin po vraždě v Ostravě. 

Dvaatřicetiletého muže důvodně podezřelého z vraždy zadrželi včera krátce před desátou hodinou večer v Ostravě vsetínští kriminalisté. Podezřelý měl ve Valašském Meziříčí zaútočit nožem na osmatřicetiletého muže a několika bodnořeznými ranami ho usmrtit.

K incidentu došlo včera krátce před třetí hodinou odpoledne v jednom bytě v centru Valašského Meziříčí, kde měl dvaatřicetiletý muž několikrát bodnout nožem o šest let staršího muže. Násilník po útoku z bytu odešel. Incidentu byly přítomny dvě ženy, které přivolaly pobodanému muži rychlou záchrannou službu, jejíž lékař už mohl pouze konstatovat smrt. Na místo vyjeli nejprve valašskomeziříčští policisté, vsetínští kriminalisté a následně krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality ve Zlíně, kteří si vyšetřování násilného trestného činu převzali. Rozjelo se intenzivní pátrání po muži podezřelém z vraždy, který z bytu odešel i s vražednou zbraní neznámo kam. Do akce se postupně zapojily téměř tři desítky policistů z obvodních oddělení v rámci okresu Vsetín, prvosledové hlídky, psovodi, kolegové z cizinecké policie, dopravního inspektorátu a kriminalisté. Do pátrání byli přizváni i policisté z Moravskoslezského kraje, jelikož jsme v průběhu prověřování incidentu získali poznatky, že by muž mohl po útoku zamířit za svojí přítelkyní do Ostravy. Současně jsme ale prověřili další rodinné příslušníky podezřelého a několik míst, kam by se mohl násilník po vraždě přesunout.  

Krátce před desátou hodinou večer, pár hodin po spáchání násilného trestného činu, vsetínští kriminalisté podezřelého útočníka v Ostravě před bytem jeho přítelkyně zadrželi. Mezitím prováděli kriminalisté v bytě ohledání místa činu. Na širším ohledání místa pracoval i psovod se služebním psem, který našel několik set metrů od místa činu v hlíně zahrabanou vražednou zbraň  - nůž.

Krajští kriminalisté v současné době na případu intenzivně pracují. Motiv a další okolnosti jsou předmětem dalšího šetření.  

Krajský ředitel plk. JUDr. Jaromír Tkadleček, který byl samozřejmě vzhledem k závažnosti do případu vtažen, k práci policistů uvádí: „Oceňuji profesionalitu a rychlý postup policistů, kteří se na zadržení podezřelého a zadokumentování případu podíleli.“

29. listopadu 2016, mjr. Mgr. Lenka Javorková

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem