Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vražda ve stadiu pokusu

OLOMOUCKÝ KRAJ - Útočník bodnul napadeného dvakrát do krku 

Od pátku 18. dubna 2014 je obviněný ze zvlášť závažného zločinu Vražda ve stadiu pokusu sedmašedesátiletý muž ze Zábřehu na Moravě.
Ve čtvrtek 17. dubna 2014 po 16 hodině měl v jednom z pokojů na ubytovně na ulici Havlíčková v Zábřehu dvakrát bodnout nožem do krku osmapadesátiletého muže s úmyslem ho usmrtit. Napadený muž s těžkým zraněním utekl do vedlejšího pokoje, kde další z ubytovaných zabránil útočníkovi v pokračování útoku a ihned mu poskytl první pomoc. Přivolal rychlou záchrannou službu a díky bezprostřednímu poskytnutí první pomoci a rychlému převozu do nemocnice muž život ohrožující zranění přežil.
Útočník byl bezprostředně po útoku zadržen policisty a následující den obviněn. Soudce pro provedení nezbytných procesních úkonů akceptoval návrh státního zástupce na vzetí obviněného muže do vazby. V této chvíli mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od desíti do osmnácti let. Obviněný muž byl již v minulosti odsouzen za násilný trestný čin. Krajští kriminalisté na případu stále intenzivně pracují a zjišťují okolnosti napadení.  
por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.
23. 4. 2014

vytisknout  e-mailem