Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vražda v lesíku na Růmech

ZLÍNSKÝ KRAJ: Cizinec zabil bezdomovce, byl na něj prý vulgární. 

Vulgarity a fyzické napadání nesnesl šestačtyřicetiletý cizinec a podle všeho zabil bezdomovce, který přebýval v lesíku nad ubytovnou ve Zlíně na Růmech. Kamarádům den po vraždě jen oznámil: „Někoho jsem pobil.“
Hádka s fatálním koncem se odehrála ve čtvrtek 26. července 2012 ve večerních hodinách. Těžko říct, jak se všechno přesně odehrálo, účastníci byli totiž opilí a nedokázali si na sled událostí přesně vzpomenout. Základní fakta ale známe:
Pětapadesátiletý bezdomovec se svou o tři roky mladší přítelkyní celý den pili. Žena dosvědčila, že společně od rána do večera zvládli asi pět krabicových vín. Večer se vrátila na svou ubytovnu a její přítel šel spát do lesíku nad ní. Na ubytovnu totiž nesměl, kvůli finančním problémům i potížím s agresivním chováním. Pak se ale vrátil, a když uviděl, že žena mluví s cizím mužem, začal mu vulgárně nadávat. Pak zase odešel a žena šla za ním, i s cizincem, aby si všechno „vyříkali“. Partner ji pravděpodobně podezříval z nevěry a neznámému muži začal opět velmi vulgárně nadávat. Žena pak odešla, a když se ráno vrátila opět do lesa dát kafe svému partnerovi, našla ho v tratolišti krve.
Vypátrat vraha dalo našim kriminalistům práci pár hodin. Ze tří podezřelých nakonec obvinili šestačtyřicetiletý muže cizí státní příslušnosti, který se k činu také částečně doznal. Agresivního a opilého bezdomovce, který ho ustavičně urážel, postrašil nožem. A bezdomovec se na něj měl sám nabodnout. Jak přišel k druhé ráně na krku, která mu prořízla krkavici, však obviněný údajně neví. Vražednou zbraní byl otevírací nožík s osmicentimetrovou čepelí.
Cizinec doposud nebyl soudně trestaný. Ve Zlíně pracoval jako tesař na stavbě. Momentálně je ve vazbě.
Jde o třetí vraždu ve Zlínském kraji v tomto roce. Kromě nich došlo ještě k šesti pokusům.
 
30. července 2012, Jana Macalíková

 

Vražda RůmyVražda Růmy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vražda RůmyVražda Růmy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem