Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vražda v Havířově

Hádka skončila vraždou... 

Včera kolem 16,00 hodiny došlo v Havířově-Městě, na ulici Na Nábřeží v jednom z přízemních bytů, k vraždě.

Hlídka Městské policie Havířov byla telefonicky vyrozuměna nájemníkem domu, že kolem 15,00 hodin byl slyšet z přízemního bytu hluk a později na zápraží bytu sousedé objevili stopy zřejmě od krve. S  hlídkou strážníků kontaktovali syna ženy, bydlící v bytě. Společně otevřeli byt a našli bezvládné ženské tělo. Okamžitě přivolali rychlou záchrannou službu a Policii ČR.

Lékař již konstatoval smrt ženy. Příčinou úmrtí byla četná bodnořezná poranění po celém těle zavražděné. Byla nařízena soudní pitva.

Šetřením na místě bylo zjištěno, že poškozenou je 46letá žena z Havířova, uživatelka bytu. Detailní a mravenčí prací kriminalistů a policistů na místě a v blízkém okolí byly zjištěny poznatky, směřující k více osobám. Operativním šetřením až do dnešních ranních hodin byly jednotlivé konkrétní osoby vyloučeny. Jako důvodně podezřelá byla dnes dopoledne zadržena 32letá známá poškozené, rovněž z Havířova. Ženu zadrželi policisté bezprostředně po ošetření v NsP Karviná-Ráj, kde vyhledala sama lékařské ošetření.

V současné době je žena zadržena pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy, za což jí hrozí trest odnětí svobody na 10 až 15 let. Vyšetřovatelem jsou prováděny další procesní úkony, včetně návrhu na vzetí do vazby.

Vražedným nástrojem byl pravděpodobně nůž, který policisté zajistili na místě jako jednu ze stop. Motivem jednání podezřelé byly s největší pravděpodobností finanční neshody obou žen, bližší podrobnosti jsou předmětem dalšího šetření.

V letošním roce se jedná již o 16 případ vraždy, severomoravští kriminalisté neobjasnili pouze dva z těchto nejzávažnějších trestných činů.

por. Ing. Stanislav Sobol

vytisknout  e-mailem