Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vražda před deseti lety - pátrání stále pokračuje

Jihočeští kriminalisté stále pátrají po vrahovi Soni Illeové, od vraždy uplynulo deset let. 

Soňa Illeová zmizela v noci z 19. na 20. prosince 2008 v Jindřichově Hradci. Osudné noci byla na podnikovém vánočním večírku a pak navštívila diskotéku Paradise Club. Soňu pak naposledy viděli okolo druhé hodiny nad ránem venku před klubem posedávat na chodníku. Podle nedoložených informací mohla také ještě popojít do parčíku kousek nad diskotékou.

Na diskotéce nechala kabát i kabelku s doklady a mobilním telefonem. Před klubem či v jeho okolí mohla potkat nějakého známého či nasednout k někomu do vozidla.

Když Soňa nepřišla domů a nikdo o ní neměl žádné zprávy, rodina ráno kontaktovala policii. Po Soně bylo vyhlášeno pátrání, ale bez jakéhokoliv úspěchu či poznatku k jejímu dalšímu pohybu. Tělo Soni našli až 1. března rybáři v řece Nežárce asi 20 kilometrů od Jindřichova Hradce. Byla nahá a ruce měla svázané páskou. Případ pohřešování se tak stal závažným případem vraždy. Provedená soudní pitva potvrdila utopení.  

Po nalezení Soni policisté rozjeli rozsáhlé vyšetřování, prověřili kamerové záznamy, hovořili se stovkami možných svědků, zaměřili se i na chatovou oblast v okolí místa nálezu těla tzv. Vodičkova tůň. Pro porovnání zajištěných stop odebrali kriminalisté několika stovkám osob vzorky DNA. Prověřili každou informaci, kterou zjistili i od občanů na základě opakovaných reportáží či výzev k možným svědkům.

Hledali také muže, který se vyskytoval na pohřbu a nikdo jej neznal. Jeho totožnost je však dosud neznámá. Proto stále platí policejní výzva ke zjištění totožnosti muže na fotografii.

Při ohledání těla Soni Illeové zjistili kriminalisté, že nemá na rukou své prsteny. Neobjevily se ani během vyšetřování. Možná kolují po bazarech či zastavárnách…Zvlášť prsten s modrým kamenem by někdo mohl poznat nebo si na něho vzpomenout.  

Celý případ je tak stále policejním pomníčkem. Vyšetřovací tým se však opakovaně k případu vrací, zatím bez výsledku. V letošním roce kriminalisté prověřovali dva nové poznatky. Žena měla vidět před deseti lety Soňu se starším mužem. Kriminalisté dokázali skoro nemožné a muže našli, bohužel žena, se kterou se sešel, byla Soně jen podobná. Další typ dovedl kriminalisty k naprosto nevěrohodné osobě opilce.

Kriminalisté prověřovali všechny informace od občanů, reagovali i na anonymní oznámení. Dosud však bez výsledku a tak případ pátrání po vrahovi stále pokračuje. I po deseti letech se může objevit nový svědek s maličkostí, která vyšetření posunu správným směrem.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

20. prosince 2018

Odkazy do noveho okna

ILLEOVA_FOTO

ILLEOVA_FOTO 

Detailní náhled

Illeová prsteny

Illeová prsteny 

Detailní náhled

Neznámý muž z pohřbu I

Neznámý muž z pohřbu I 

Detailní náhled

Neznámý muž z pohřbu II

Neznámý muž z pohřbu II 

Detailní náhled

Soňa prsteny detail

Soňa prsteny detail 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem