Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vražda na Rychnovsku objasněna

Podezřelý z hrůzného činu se doznal 

K hrůznému činu došlo ze soboty 29. na neděli 30. listopadu 2008 v rodinném domku na Rychnovsku. Mladý muž zde z dosud nejasných příčin usmrtil sedmi bodnými ranami nožem 68letou ženu. Kolem páté hodiny ranní pak bezvládné tělo oběti přemístil do lesního prostoru za obcí Trnov na Rychnovsku.
V úterý 2. prosince 2008 byl shora uvedený 24letý muž z Karvinska východočeskými policisty zadržen v místě bydliště oběti. Ještě téhož dne se k vraždě ženy doznal. Ihned poté byl vrchním komisařem Východočeské policejní Správy obviněn a předán do vazební věznice v Hradci Králové.
Důvodné podezření kriminalistů, které vedlo k zadržení 24letého muže, potvrdila nejenom vlastní slova doznání obviněného, ale také provedená šetření specialistů na vraždy a zajištěné stopy na místě činu. Tedy v místě bydliště (v rodinném domku) oběti a v místě nálezu mrtvého těla stařenky u obce Trnov na Rychnovsku.
Kriminalisté veškeré nashromážděné důkazy včetně vražedné zbraně, kterou je kuchyňský nůž, předali kolegům z oboru kriminalistické techniky a expertíz Východočeské policejní Správy ke znaleckému zkoumání.
Dalším důkazním materiálem u soudního líčení budou vyžádané znalecké posudky celé řady odborníků např. z oboru psychologie, psychiatrie, toxikologie apod.
Expertní posudky a další zjištěné poznatky z průběhu vyšetřování pomohou vnést také světlo do motivu obviněného. Prozatím nejpravděpodobnějším motivem činu z doposud provedeného šetření jsou pohnutky, plynoucí ze vztahových rodinných problémů.
Pokud se obviněnému muži prokáže vina, hrozí mu za trestný čin vraždy až 15letý pobyt za mřížemi.

vytisknout  e-mailem