Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vrátil se pro další lup

CHOMUTOVSKO - Recidivista je stíhán vazebně; Pervitin za volantem. 

Policejní komisařka zahájila trestní stíhání 42letého muže z Klášterce nad Ohří. Podle obvinění se měl dotyčný začátkem července v Klášterci nad Ohří v ulici Dlouhá vloupat do zaparkovaného obytného karavanu a odcizit z něho elektrický vařič. O necelý týden později si muž vyhlédl znovu stejný karavan, který byl tentokrát zaparkovaný v ulici 17. listopadu. Opět do něho vnikl, prohledal ho a měl z něj ukrást soupravu nádobí, toustovač, ventilátory, kuchyňské nože a další věci.

Podezřelého policisté dopadli za několik dní, a to v souvislosti s vloupáním do sklepa panelového domu. K tomu došlo na začátku srpna v ulici J. A. Komenského, kdy podezřelý v průběhu noci vnikl sklepním oknem do domu a ze sklepní kóje se pokusil odcizit prodlužovací kabely a různé nářadí. Díky svědkům, kteří si muže vnikajícího do paneláku oknem všimli a přivolali policii, si nestačil nic odnést. Navíc ho policisté překvapili přímo ve sklepních prostorách a ihned ho zadrželi. Muž se pak při výslechu přiznal i k vloupáním do karavanu.

Za své jednání je stíhán pro trestné činy krádeže a pokusu krádeže a porušování domovní svobody. Kvůli pokračování v trestné činnosti soud na základě podnětu vyšetřovatele rozhodl o vzetí do vazby. Obviněný se tak po třech měsících znovu vrátil za mříže. Z výkonu trestu, kde byl kvůli předchozí majetkové trestné činnosti, byl totiž propuštěn na konci dubna. Pokud bude odsouzen, hrozí mu, že ve vězení stráví další tři roky.

Pervitin za volantem

Dvěma řidičům, kteří za volant auta usedli pod vlivem pervitinu, sdělili policisté tuto středu podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Oba muže odhalili policisté v rámci silniční kontroly v první polovině července. Jednoho z nich (ve věku 20 let) přistihli v ulici Kamenná v odpoledních hodinách, další (ve věku 32 let) byl kontrolován o dva dny později v ulici 17. listopadu krátce před osmou večer. V obou případech se dotyční podrobili orientačnímu testu na drogy, který vyšel pozitivní. Výsledek testu pak potvrdily i toxikologické rozbory odebrané krve. 

Muži mohou být u soudu potrestáni zákazem činnosti, peněžitým trestem, případně i odnětím svobody až na jeden rok.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 5. srpna 2022

vytisknout  e-mailem