Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vrátil se domů příliš brzy, neprošlo mu to

ČESKOLIPSKO - Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí se zodpovídá 30 letý muž z Českolipska. Provinil se tím, že přišel domů. Neměl tam totiž co dělat, protože ho policisté z domu vykázali jako násilníka. Soud mu pak navíc lhůtu, kdy se ke své rodině nemůže vrátit, prodloužil z bezpečnostních důvodů. 

     Včera kolem 8. hodiny ranní zadrželi policisté 30 letého muže, který se provinil tím, že navštívil místo  svého trvalého bydliště na Českolipsku. Jedná se o násilníka, kterého kvůli opakovanému hrubému napadání členů rodiny  vykázali  na 10 dnů z místa jejich společného  obydlí. To pro něj mimo jiné znamená, že se po nařízenou dobu nesmí ke svému domu přibližovat na méně  než na 100 metrů a méně  než na 200 metrů se nesmí přiblížit k členům domácnosti.

      Navíc mu soud tuto lhůtu svým předběžným opatřením prodloužil z deseti na třicet dnů,  a ta ještě neuplynula.  Jeho svévolný návrat do společné domácnosti vyvolal u rodinných příslušníků strach a proto na svou ochranu přivolali policisty. Ti mu připomněli  jeho současné postavení a především povinnosti z něj vyplývající, a ve zkráceném přípravném řízení mu ještě včera sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Soud ho za to, že neuposlechl jeho pokynů, může poslat až na dva roky do vězení.

 

por. Bc. Ivana Baláková
10. prosince 2013

vytisknout  e-mailem