Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vracel se na místo činu

DĚČÍNSKO - Pokladnu vykradl osmkrát za měsíc; Odcizené kamery; Vykradené auto. 

Vracel se na místo činu

     Ve vazební věznici skončil 26letý recidivista, který se i přes současnou situaci vydal několikrát krást. Muž se v době od 9. března do 2. dubna v osmi případech na parkovišti v Děčíně vloupal do zásobníku mincí automatické pokladny samoobslužné myčky vozidel. Poškozením pokladny způsobil škodu asi dvacet tisíc korun, odnesl si mince v celkové hodnotě necelé tři tisíce korun. Protože existovala důvodná obava, že na svobodě by trestnou činnost páchal i nadále, po obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci byl na příkaz soudce eskortován do vazby. Za mřížemi bude čekat na soudní líčení, u kterého by si mohl v krajním případě vyslechnout verdikt až osmiletého vězení.

Odcizené kamery

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl v katastru obce Dolní Poustevna. Zloděj vnikl na pozemek a z vnější stěny rekreační chaty demontoval a odcizil dvě kamery. Celková škoda byla vyčíslena na osm tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.

Vykradené auto

     Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí s ohledem na vládou vyhlášený nouzový stav zloději, který vykradl ve Starých Křečanech auto. Neznámý pachatel ze zaparkovaného vozidla odcizil brašnu s elektrikářským nářadím a motorovou pilu. Celková škoda zatím nebyla přesně vyčíslena, ale pravděpodobně přesáhne částku pět tisíc korun, policisté případ prověřují jako trestný čin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

8. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem