Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vozidlo s ujíždějícími cizinci havarovalo v řece - aktualizace

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zadrželi jsme pět cizích státních příslušníků. 

Včera odpoledne krátce před půl pátou zastavili uherskohradišťští dopravní policisté na hlavním silničním tahu I/50 u Uherského Hradiště osobní automobil značky Audi jedoucí ve směru od Slovenska. Uvnitř vozu se nacházel řidič cizí státní příslušnosti a pět na sobě se tísnících asiatů. Hlídka v rámci kontroly s názvem „Migrace“ chtěla u pasažérů prověřit jejich totožnost. Řidič se však z nenadání rozjel a začal ujíždět zpět k hranicím. Policisté se okamžitě vydali za rychle uhánějícím vozidlem a zároveň si přivolali posily. U obce Podolí se řidič snažil policejní hlídku setřást tím, že prudce odbočil doprava, ale tento manévr nezvládl a havaroval do několika metrů hluboké řeky Olšavy. Osádka vozidla se rozutekla, ale hlídkám se postupně podařilo vypátrat a zadržet pět promočených a prochladlých pasažérů. Pouze řidič nám unikl. Ihned se proto rozjela pátrací akce, které se zúčastnilo bezmála padesát policistů včetně psovoda a vrtulníku s termovizí. Cizince jsme intenzívně hledali do brzkých ranních hodin. V pátrání i nadále pokračujeme, nápomocni jsou nám i zahraniční kolegové. Prozatím se nám ho však dopadnout nepodařilo.

Pětice cizích státních příslušníků je pravděpodobně vietnamského původu. Jejich totožnost právě ověřuje cizinecká policie.

7. února 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Policisté z Odboru cizinecké policie Zlín zjistili, že se jedná o běžence z Vietnamu. Na základě rentgenových snímků skeletu ruky a zápěstí lékaři určili, že tři z pětice mužů jsou starší osmnácti let a zbylí dva osmnácti let ještě nedovršili. Oba mladistvé jsme následně předali pracovníkům z oddělení sociálně právní ochrany dětí. Tři dospělé jsme v rámci readmisní dohody předali zpět na Slovensko.

Po řidiči i nadále pátráme.

10. února 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem