Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vonítka do aut na Rychnovsku

Kampaň "Bezpečné chování řidičů osobních vozidel"  

Kampaně "Bezpečné chování řidičů osobních vozidel"   se zúčastnili i policisté na Rychnovsku. V pátek 1. července 2011 a ve středu 6. července 2011 se hlídky dopravní a pořádkové policie na různých místech regionu zaměřily na řidiče osobních vozidel a jejich dodržování platných předpisů v dopravě, zejména na dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, dodržování pravidel na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů, kontrola technického stavu vozidel, telefonování za jízdy apod. Dopravně bezpečnostní akce proběhla především v souvislosti s nástupem letních prázdnin, pro mnohé řidiče spojený také se začátkem dovolené a cestou za rekreací.  

Během obou dopravně bezpečnostích akcí policisté zkontrolovali 287 vozidel, u jejichž řidičů zadokumentovali 75 přestupků. Společný jmenovatel téměř všech prohřešků byl nedodržení povolené rychlosti. Někteří řidiči se na silnice vypravili s autem, jehož technický stav nevyhovoval předpisům. Bohužel tři řidiči se na cestu vydali po předchozím požití alkoholu.
 
K první dopravně bezpečnostní akci (v pátek 1. července 2011) se připojili i kolegové z   Preventivně informačního oddělení  našeho Krajského ředitelství. Slušní a zodpovědní řidiči obdrželi vonítka ve tvaru autíčka, na němž je uvedeno 6 základních doporučení bezpečné jízdy: "Za volantem neodpočívej", "Dodržuj rychlost!" , "Červená, STŮJ!" , "Za volantem bez alkoholu" , "Dodržuj přestávky!" a "Pozor na vlak!". K nim řidiči navíc obdrželi další tematicky zaměřené materiály, například leták "Ruce na volant" , upozorňující na rizika při nevěnování se řízení vozidla (obsluha CD přehrávače, hovor se spolujezdkyní, konzumace potravin a kouření apod.).
 
Obdobnou kampaň, zaměřenou na chování řidičů nákladních vozidel, policisté chystají na konec července.


Více k prevenci: Preventivní aktivity v roce 2011  
                              Prevence v dopravě  
                    
FOTOGALERIE ZDE

por. Mgr. Alena Kacálková
3. července 2011  

 

vytisknout  e-mailem