Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Volby 2021

KRAJ: Průběh volebního víkendu. 

Sobota: Policisté pátrají po autorovi anonymního telefonátu, který oznámil uložení nástražného výbušného systemu ve volební místnosti v Brně. Přijali jsme adekvátní opatření, žádné takové zařízení nebylo nalezeno. Spolupracujeme i s předsedy volebních komisí. 

V závěru prvního dne voleb řešili vyškovští policisté oznámení voliče na jednu z volebních  komisí, která vykonávala činnost bez ochrany dýchacích cest. Přestupky bude řešit správní orgán. 

Na průběh volebního víkendu dohlíží policisté na celé jižní Moravě. Nejen ve větších městech pak spolupracují i se strážníky městské či obecní policie. Doposud jsme neřešili žádné vážnější incidenty. Vyjížděli jsme k několika oznámeným případům. V obci na Blanensku někdo přelepil ještě v noci plakáty politických stran, ve středu města Brna pak obsluha petičního stánku přesunula své působiště dál od volební místnosti. Auto s reklamou na politickou stranu v brněnských Židenicich pak neparkovalo v rozporu se zákonem o volbách.  To potvrdil i odpovědný člen volební komise. S předsedy volebních komisi rovněž spolupracujeme. 

8.10. 2021, mjr. Pavel Šváb 

vytisknout  e-mailem